חידוש קשר מנותק

חידוש קשר מנותק הורה-ילד – למי זה מיועד?
חידוש קשר מנותק בין הורה לילד או בין בני משפחה , לאחר תקופה של ניתוק קשר, באמצעות תהליך ייעוצי ייעודי/
ניתוק קשר בין הורה לילד הוא תופעה שלמרבה הצער מתרחשת במשפחות רבות. הדבר שכיח יותר במשפחות שחוו גירושים או סכסוך משפחתי קשה.
זוהי תופעה קשה וכואבת הן עבור הילד/הילדה, הן להורה ולכל המשפחה. לבעיה מחירים כבדים לטווח הארוך במידה והיא אינה מטופלת באופן מתאים.
נתק קשר עשוי להימשך שנים ואף עשרות שנים, והוא מלווה ברגשות קשים ובמשבר אמון עמוק בין הצדדים. הנתק עשוי להימשך גם כאשר הילדים בוגרים והופכים להורים בעצמם ועשוי גם להפריד בין בין ההורים לנכדים.
ניתוק קשר בין הורה לילד יכול לנבוע ממספר סיבות שביניהן:
- חשיפה לסכסוך קשה בין שני ההורים.
- חשיפה לסכסוך גירושים בין ההורים.
- עימות או אירוע משברי בין ההורה לילד.
- מקרה/מקרים של אלימות במשפחה.
- ניכור הורי שהתפתח אצל הילד כלפי ההורה.
כיצד מתפתח ניתוק קשר ?
הצד היוזם את ניתוק הקשר הוא בדרך כלל הבן/ הבת, המרגישים לרוב חלשים ופגיעים יותר בקשר. אך הנתק עשוי לבוא גם מצד ההורה.
ניתוק קשר הינו מנגנון הגנה שמופעל, מתוך רצון להימנע מקרבה לצד השני – כדי להימנע מפגיעה רגשית נוספת.
הנתק ביחסים מערב לעיתים רגשות קשים של כעס, אשמה, עלבון ויאוש מניסיונות לפתרון הבעיה בקשר בדרכים אחרות.
הצד השני מתנגד לחידוש הקשר?
במצב זה של ניתוק קשר הורה- ילד, שני הצדדים משלמים מחיר כבד של תסכול וחסך ביחסים. שני הצדדים בעומק ליבם רוצים בחידוש הקשר, אך חווים חוסר אמון לגבי יכולתם להתגבר על המחסומים והמשקעים הרגשיים שנוצרו.
לעיתים קרובות במקרים אלה יש תחושה כי “המקרה אבוד”, ש-“אין עם מי לדבר” וש- “ניסינו כבר הכל”.
מסיבה זו – יוזמה לחידוש הקשר מאחד הצדדים, ההורה או הילד, עשויה להיתקל בהתנגדות או בהתעלמות מהצד השני. מסקנה המוטעית שעלולים להגיע אליה היא כי צריך לוותר.
חידוש קשר מנותק הוא אפשרי
האמת היא כי כמעט תמיד יש דרך לחידוש הקשר ולשיקומו. זה אפשרי באמצעות תהליך אימוני – גישורי ייחודי ורגיש בין ההורה לבין הילד.
בתהליך הייעוצי בונה היועץ שלב אחר שלב גשר של אמון ושל תקשורת בין הצדדים. בתהליך מתמודדים שני הצדדים עם “פצעי העבר” שעדיין כואבים. לבסוף מוביל היועץ את הצדדים למסלול של קרבה וחידוש הקשר באופן מוגן ובטוח.
הצדדים לומדים לקחת אחריות על הטעויות והפגיעות שנעשו בעבר, וכן לוקחים מחוייבות להתנהלות נכונה ומקרבת בעתיד.

כיצד מתבצע תהליך הייעוץ בפועל?
תהליך הייעוץ לשיקום הקשר מתבצע בסדרת מפגשים, בהם נשמרת בהקפדה מסגרת של תקשורת מוגנת, ופתוחה. במהלכו זוכה כל אחד המצדדים להקשבה מלאה ועמוקה מהצד השני, בסיוע המאמן.
התהליך נוגע באופן זהיר ומבוקר במקומות הפגועים של שני הצדדים יוצר אמפתיה וכתוצאה מכך ריפוי של “הצלקות הרגשיות”. בהדרגה נבנה מחדש האמון בין הצדדים ומתאפשרת חזרה לקשר באופן הדרגתי ומוסכם בין הצדדים – עד לחידושו המלא של הקשר.
בתוך התהליך נבנה בעצם מחדש הקשר באופן נכון ומאוזן, על פי מערכת כללים חדשה, המתאימה לשני הצדדים. הדבר מאפשר להם לחוות מחדש את האכפתיות, החברות והאהבה שנפגעו בעבר.
קחו עכשיו את היוזמה וחדשו את הקשר
אם התנתקתם מילד, מהורה, מבן משפחה או מחבר/ה קרובים – או אם מישהו בסביבתכם או במשפחתכם נמצא בנתק – התקשרו ! שמעו על האפשרות לשנות את המצב בתהליך קצר וממוקד..